Friday, 27 February 2015

Kronologi tidur 2jam - Part 2

Selasa:24 Feb 2015

Boost Your Self-esteem nama diberi. Pertama kali aku run modul ni okay. Jejak kaki di ofis dan terus masuk kelas bawa mainan aku, speaker, marker, marker khas untuk trainer (baru ada class bro). Senarai nama ada 16 orang. Punyalah terkedon aku sebab yang datang 18 orang! Hoi! Seronok! .. (aku lajukan cerita, nanti korang seminit-seminit menguap kang jenuh pula aku nak sepak korang). Tamat sahaj sesi kelas aku hari ini, aku beri participant semua borang maklumbalas. Rata-rata memuaskan. Ehem ehem! Gelak la korang kan. Mesti la bangga! Tanpa tunggu banyak, bibir aku tak putus-putus ucap "syukur alhamdulillah". Sebabnya? Pertama, agak lama tak dapat kelas dengan orang seramai ni! Kedua, berbaloi tidur 2jam malam tadi! Sengeh panjang oi. Tamat sahaja kelas terus aku masuk ofis aku ingat nak rehat tapi tak boleh lama! Esok ada kelas lagi. Namanya Achieving The Impossible. Kbai.

Bersambung .. part 3

Wednesday, 25 February 2015

Kronologi tidur 2jam - Part 1

Ahad:22 Feb 2015

Neves tak tahu kenapa
Datangnya Isnin
Rupanya trainingku mula Selasa! Apakahkenapakah!!
Sedang Isnin berjalan
Training Selasa kurang orang jadi aku calling sana calling sini halo halo~
Petang Isnin dikejutkan dengan penambahan orang yang sangat terkejut beruk aku weh!
Dan finally, dah dapat 18 orang! Wooott woooottt!
Semangat waja dah aku
Sediakan nota saaaaaaaaampai pukul 8malam
Ehhhh! Bini aku ajak pergi Salak Tinggi! Sudah lewattttt!
(Aku lajukan cerita, penat lah oi)
Sampai rumah dari Salak Tinggi jam 11malam

Bersambung .. part 2

Tuesday, 17 February 2015

Sempoi

Syok baca
Pengalaman sedari kecil hingga saat ini
Banyak sangat kelopak-kelopak memori sendiri
Kadang terbayang kelibat sendiri dikala dulu
Hahaha.
Tiga kali Ha je cukup untuk aku lukiskan
Sengih mendayu ketelinga
Mampuih pi kat ang la nak tengok atas bawah aku gelak seorang diri (masa pagi tadi dalam komuter)
Memang sempoi brader Fdaus Ahmad punya idea.
Rekemen! Sila beli buku beliau! Santai dan sempoi!

Terima kasih dan noktah.

Thursday, 12 February 2015

Takdak line

Lokasi: Kg.Gudang, Jelai, Taiping, Perak
Tepat: Teratak Mak Long (kakak arwah ayahandaku)
Hari dan tarikh: Khamis, 12 Februari 2015
Masa sekarang: 2:26AM

Saat post ni pacakkan
Takdak line
Aku dah sampai
Saat post ni dibaca kalian
Dah ada line
Aku dah keluar
Beginilah kalau dikampungku
Tenang dimata
Tapi gulana dihati
Mana sang merpati nak ku sampaikan salamku padamu
Ku merinduimu hai permaisuriku dan puteriku
Jaga dirimu sebaik-baik
Sebab sini takdak line
Saat ada line
Saat tu aku kontek
Sebab sekarang ..
Takdak line

Nota kaki: sejuk woo..syok! Tataaa

Friday, 6 February 2015

Antara tepat dan betul

Bukan senang ia datang
Bukan susah ia pergi
Ya .. aku tunduk percaya pada rezeki
Kalau ada disini, disinilah dipakukan
Kalau tiada disini, pakukan dipadang lain
Fikirlah bulat sebulat-bulatnya
Suara kedua juga yang selalu mencelah
Ditanyakan ..
Adakah tepat .. atau benar