Monday, 13 April 2015

Hard punya disk! Isk!

Petang tadi, masa di opis. Dalam suasa opis yang sunyi. Masing-masing dijajahi dengan semangat jiwa yang membara rajin menatap laptop depan mata untuk mengerjakan kerja masing-masing. Tiba-tiba kedengaran sayup jer bunyi lagu dari laptop. Rupanya dari laptop Kak Marina. Aku pun tengok lah jam tangan aku. Ketuk-ketuk sikit. Gosok-gosok mata sikit.

Aku: "Dah pukul 5 suku!"

Kak Marina sambil bangun lalu ayat yg dikeluarkannya: "Yer dik! Nampak tak energy nak balik. Lain macam kan? Haha!"

Ok ni aku nak cerita sikit pasal Kak Marina ni. Aku kenal dia agak lama juga. Energy & Passion kerja dia memang tip-top! Sentiasa dedicated punya orang! Ok sambung cerita, aku pun sambung lah tengok video-video yang Kak Marina upload dalam laman Facebook produksi kami. Ehem ehem! Tiba-tiba ..

Kak Marina: "Adik!"

Aku: "Yer kak?"

Kak Marina: "Kau punya software Avid Studio tu ada dalam tu tak?" ;sambil jari telunjuk Kak Marina ditujukan ke arah belakang laptop aku yang ada lampu kebiru-biruan.

Aku: "Mana?"

Kak Marina pun tuju lagi: "Yang itu lah"

Aku: "Tak ada" sambil dengan perlahan-lahan aku keluarkan External Harddisk aku dari dalam beg ..

"Ada dalam ni kak"

Kak Marina stun kejap.

Nota: Ok bagitau aku sekarang cilakak mana yang pegi cipta laptop power charger ni rupa macam External Harddisk?!! Tak apa Kak! Saya dapat orang tu memang saya kasi dia Kungpao Jurus Langit Ke-8 Cap Kepala Kelapa Laut Afrika!

Friday, 10 April 2015

Muka

Kelas semalam:

Orang pertama: "Patut la muka dia ni pernah aku nampak!"

Orang kedua: "Memang muka fotografer pun encik ni."

Erk! Aku balas:
Kepada orang petama: Yer saya yang ambil gambar masa event hari tu.

Kepada orang kedua: Ambooii. Kau orang ni. Cuba lakarkan peta minda macam mana agaknya rupa fotografer tu yer.

Wednesday, 8 April 2015

Dia

Dia
Penyeri hidup
Pelita kegelapan
Pelengkap kekurangan
Pemanis ketawaran
Kebahagiaan kala kesedihan

Kekemasan penting untuk kekalutan
Biar tiada manis
Tapi aku ada dia

Kau untukku
Kau milikku
Kau isteriku
Kau permaisuriku
Kau segala untukku

Memang tak cukup sekadar getaran nada terima kasih
Itu yang ternukil dihati dan senyumku

Selamat ulangtahun perkahwinan ke-4

-Papa sayang mommy-

Nota: beliau tanya, "Hari ni tak ada kata-kata hikmah ke?. Aku, "Adaaaaa. Tungguuuuu".

Saturday, 4 April 2015

Produksi

Produksi sendiri.
Tapi lebih kepada terma bersama.
Sebab musabab?
Mesti la sebab ada rakan sepermainan sekali.
Woot woooottt.

Bad Cat Studios in da house!

Wednesday, 1 April 2015

Faham tak faham

1April2015 | 11:24AM | Lobi office

"Abang ada guna credit card?
Nak guna credit card tak?
Ada free gift"

Aku: "eh tak apa, saya tak nak berhutang credit card"

"Eh abang tak perlu berhutang. Ini credit card, abang guna dulu bayar kemudian."

Aku pandang dia. Aku sengih. Aku gelak. Aku blah.

Nota: apa lahanat kau ni? Tu hutang la namanya tu. Bayar kemudian! Hutang! Hutang! Hut hut hut tang! Huuuutang! Ada juga yg kena jentik hidung laju-laju! &&$#&#$-%-$*#&%%@-(%/"?$!!!